+90 506 140 14 04  
2030 Dünya Kupası: Fas ve İspanya Cebelitarık tüneli projesini hızlandırmak istiyor

2030 Dünya Kupası: Fas ve İspanya Cebelitarık tüneli projesini hızlandırmak istiyor

Ekipman ve Su Bakanı Nizar Baraka, Pazartesi günü Rabat'ta İspanya Ulaştırma ve Sürdürülebilir Hareketlilik Bakanı Oscar Puente Santiago ile 2030 Futbol Dünya Kupası'nın ortak organizasyonuyla ilgili çeşitli işbirliği projeleri, özellikle de kıta futbolu hakkında bir araya geldi. Fas ve İspanya arasındaki bağlantı.

Nizar Baraka, toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, bu görüşmelerin ikili ilişkileri güçlendirmenin yollarını incelemek, altyapı ve 2030 Futbol Dünya Kupası ile ilgili büyük ölçekli projelerin hayata geçirilmesi için bir yol haritası geliştirmek için bir fırsat olduğunu ifade etti. Fas, İspanya ve Portekiz tarafından ortaklaşa düzenlenecek.

Bakan, görüşmelerinde Fas ile İspanya arasındaki ileri dinamiğin bir parçası olarak seçkin ikili ilişkilerin pekiştirilmesine katkıda bulunacak kıtasal bağlantı projesinin de ele alındığını sözlerine ekledi. Bu anlamda, bu amaçla yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi için bir yol haritasının geliştirilmesi ve tasarımın nihai hale getirilmesi amacıyla önümüzdeki Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilecek İspanyol-Fas Ortak Komitesi toplantısından bahsetti. Bu stratejik proje her iki ülke için olduğu kadar Afrika ve Avrupa kıtaları için de geçerlidir.

Bu toplantıyı "verimli" olarak nitelendiren Oscar Puente Santiago ise, bu görüşmelerin demiryolu ve karayolu ağları da dahil olmak üzere altyapı alanlarındaki çeşitli projeleri, 2030 Futbol Dünyası organizasyonuyla bağlantılı ortak zorlukları incelemek için bir fırsat olduğunu belirtti. Kupanın yanı sıra liman işbirliği. Ayrıca Fas ve İspanya'yı birleştiren iyi ilişkilere övgüde bulundu ve iki ülkede daha fazla ilerleme sağlamak için bu dinamikten faydalanılması çağrısında bulundu.

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *