CAN 2023: Fas, Zambiya'yı zorlamadan mağlup etti

CAN 2023: Fas, Zambiya'yı zorlamadan mağlup etti

CAN 2023: Fas, Zambiya'yı zorlamadan mağlup etti ve son 16 turunda Güney Afrika ile karşılaştı

Hücum sektöründe her zaman karmaşık ve kriterleri eksik olan Atlas Lions, Çarşamba akşamı San Pedro'da Zambiya'yı en düşük skorla (1-0) yenerek 2023 Afrika Uluslar Kupası F Grubu'nda hâlâ birinciliği elde etti. Koç, kadrosunu değiştirmek için bu toplantıdan yararlandı ancak ekibin, son 16 turunda Güney Afrika'ya meydan okumadan önce her zaman çözüm önermesi gerekecek.

Walid Regragui Salı günü maç öncesi basın toplantısında bunu çok iyi açıkladı: "Ortalama ya da kötü olsak bile kaybetmiyoruz. Bizi harika bir takım yapan da bu." CAN 2023 grup aşamasının 3. gününün Çarşamba günü Zambiya'ya karşı karşılaşması bu gözlemi doğruladı, çünkü Atlas Lions Laurent Pokou stadyumunda (1-0) pek ikna etmeden zaferi ve F grubunda birinciliği kapmayı başardı. .

Walid Regragui kenarda ama Rachid Benmahmoud'la birlikte Fas seçkisi ilk dakikalardan itibaren niyetini gösterdi; 5. dakikada Saibari'nin ilk denemesi, ardından Sofiane Boufal'ın üst direği aşan şutu (16. dakika). Bu CAN 2023'te ilk kez hücumun iki kanadı arasında iyi bir denge oluşturuldu. İlk periyotta sol şerit daha da ağırlaştı. Boufal'ın patlayıcı gücü, Lions'ın birçok durumda tehlikeyi Zambiya ceza sahasına doğru taşımasına izin verdi, ancak dönen kanat oyuncusu Ayoub El Kaabi'yi derinlemesine bulamadı.


Faslı hücumcular, Zambiyalı kaleciyi pek endişelendirmeden şutları arttırdığı için verimlilik ortada değildi. Üstelik yarım saatlik oyunun ardından Aslanlar kaleyi bulamadan 5 şut attı. Zambiya, 31. dakikada Yassine Bounou'yu Patson Daka'nın düşük şutuyla test etti. 38. dakikada Aslanlar, günün kaptanı Hakim Ziyech'in sayesinde kaleyi bulan ilk şutunun ardından skor tabelasını temizledi. Achraf Hakimi köşeye yakın bir yerde topu aldı ve sol direğe vuran El Kaabi'ye servis yaptı ancak Ziyech ikinci topu kaçırmadı ve ayağının tabanıyla sakin bir şekilde gol attı.


İlk periyot Hakim Ziyech'in sakatlanmasıyla sona erdi ve ikinci yarıda yerini Amine Adli aldı. Maçın ikinci turu, Adli'nin yanı sıra Tissoudali, Ezzalzouli ve Richardson'un oyuna girmesine rağmen Fas'ın hücum seviyesindeki eksikliklerini doğrulayacaktı. 87. dakikada Yassine Bounou yine kurtarıcı olarak ortaya çıktı ve Lions'ın avantajını korumak için güzel bir refleks ortaya koydu. Sonunda, hakem maçın bitiş düdüğünü çaldı ve Fas'ın F Grubu'nda birinci olmasını, aynı zamanda Zambiya'nın yenilgisinden yararlanan Fildişi Sahili'nin de ilerlemesini resmileştirdi. Atlas Lions'ın, 30 Ocak'ta San Pedro'daki aynı Laurent Pokou stadyumunda kendilerini Güney Afrika ile karşı karşıya getirecek son 16 turu maçından önce hücum seviyesinde kartlarını hızlı bir şekilde gözden geçirmeleri gerekecek.

bu yazıya yapılan yorumlar