+90 506 140 14 04  
CAN 2023: Güney Afrika ve Fildişi Sahili son dörde kaldı

CAN 2023: Güney Afrika ve Fildişi Sahili son dörde kaldı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Nijerya'nın elemelerinin ardından Fildişi Sahili ve Güney Afrika, 34. Afrika Uluslar Kupası yarı final biletini onayladı. Filler, uzatmalar sonunda Mali'yi yenerek kaderlerini zorlamaya devam ederken, Bafana Bafana sağlam savunmasına ve efsanevi kalecisine güvenebilir.

Milli takımın elenmesine rağmen Faslı taraftarlar, 34. Afrika Uluslar Kupası'nı ilgiyle takip etmeye devam ediyor. Nijerya ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin oldukça kolay bir şekilde elemelerinin ardından Cumartesi günü çok daha fazla sürpriz ve dönüş içeren senaryolar görüldü.

Fildişi Sahili, tüm dayanıklılık yeteneğini göstermek için ringe giren bir boksör gibi, aynı yöntemi izleyerek "kendi" CAN'ının yarı finallerine katılmaya hak kazandı: maçın başlangıcını kaçırdı, final anlarını bekledi Geri dönün ve tam kontrole sahip gibi görünen bir rakibe karşı destansı bir şekilde kazanın. Mali, Yaya Fofana'nın iyi yakaladığı 17. dakikada penaltı kaçırarak ilk kartuşunu kaybetti. Filler daha sonra Odilon Kossounou'yu kaybetti ve devre arasında sarı kart gördüğü için oyundan ihraç edildi.


Sayısal (ve hatta teknik) üstünlükleriyle Mali Kartalları, Néné Dorgeles'in muhteşem bir şutla (71.) skoru açmasıyla gerekeni yaptıklarını düşünüyor. Ancak bu, 90. dakikada Simon Adingra'nın golüyle eşitliği sağlamayı başaran Fildişi Sahili'nin ruhuna güvenmeden gerçekleşti. Kaderin bu cilvesi karşısında şaşkına dönen Malililer, 120. dakikada Oumar Diakité'nin Seko Fofana'nın şutunu sektirmesiyle ölümcül bir darbe aldı. Grup aşamasında Ekvator Ginesi'ne yenilmesinin ardından teselli bulamayan Diakité, ülkesinin kahramanı olur. Ancak kalede yaşanan karışıklıkta 20 yaşındaki oyuncu formasını çıkardı ve ikinci uyarıyı aldı, bu da yarı final cezalısı anlamına geliyordu.

Gerçekçi Bafanas “dişsiz” Köpekbalıklarını yendi

Gecenin Güney Afrika ile Yeşil Burun Adaları arasındaki maçı da bir o kadar heyecanlıydı. Hugo Broos'un adamları kusursuz bir savunma bloğuyla çok düşük hızlarını korudular. Ya da neredeyse. Çünkü Yeşil Burun Adaları bireysel özellikleriyle maçın uzatma dakikalarında kurtarış golünü atmaya çok yakın. Gelson şutunu iyi çekti ancak top, Mamelodi Sundowns'ın mükemmel kalecisi Williams tarafından direğe doğru yönlendirildi. Tam tersi Vozinha, Güney Afrika'nın iki gol şansını art arda yok ettiği için geride bırakılamaz.

Sonunda iki takım penaltı atışlarıyla belirlenir. Burada da Williams, 5 şutundan sadece birini kaleye çeviren Cape Verde'li şutörlere kısa bir çalışma yaptı. Bafana sadece iki gol attı. 2000'den bu yana ilk kez yarı finale çıkmalarına yetecek kadar. Daha sonra Nijerya'ya yenildiler. Bu Çarşamba da aynı rakiple karşılaşacaklar.

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *