+90 506 140 14 04  
CAN 2023, Fas'ın Güney Afrika Karşısındaki Başarısızlığı

CAN 2023, Fas'ın Güney Afrika Karşısındaki Başarısızlığı

Fas-Güney Afrika: Başarısız oldum ve tüm sorumluluğu alıyorum (Walid Regragui)

CAN 2023'ün 16. tur etabında Güney Afrika'ya (0-2 mağlubiyet) elendikten sonra, Salı akşamı milli teknik direktör Walid Regragui, kıtasal turnuvada milli futbolun bu yeni başarısızlığının sorumluluğunu tamamen üstlendi. Maç sonrası düzenlenen konferansta konuşan Regragui, taktiksel tercihlerinin iyi olmadığını, Bafana Bafana yenilgisinin tüm sorumluluğunu üstlendiğini itiraf etti. Faslı teknik adam, takımdaki geleceğiyle ilgili olarak, milli takım için en iyi kararı vermek üzere FRMF başkanı Fouzi Lakjaa ile görüşeceğini söyledi.

Milli takım, Fildişi Sahili'nde düzenlenen CAN 2023'ün 16. turunda buz gibi gerçekçiliğe sahip bir Güney Afrika takımına elenerek bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Kıta sahnesindeki milli futbolun bu yeni başarısızlığının ardından milli teknik direktör Walid Regragui, Bafana Bafana'ya karşı yenilgiye yol açan şeyin oyuncular değil, taktiksel seçimleri olduğuna inanarak bu yenilginin sorumluluğunu üstlendi.

"Çok hayal kırıklığına uğradık, bu yarışmayı kazanmak için oradaydık. Bu erken eleme planlanmamıştı, bu yarışma zor, sürprizler çok, diye uyarılmıştık. Alışık olmadığımız hatalar yaptık. Sorumluluğumu ve aynı zamanda seçimlerimi de üstleniyorum. İyi yapamadıklarımızı dikkatlice düşüneceğiz. Öğreneceğiz” dedi Regragui.

Walid Regragui takımdaki geleceğini tartışıyor

2023 Afrika Kupası öncesinde Walid Regragui, milli takımın turnuvada yarı finale ulaşamaması halinde ayrılacağının garantisini vermişti. Fas-Güney Afrika maç sonrası konferansında milli takım antrenörüne bu doğrultuda bir soru soruldu ve antrenör, Milli takım için en iyi tercihin ne olacağını görmek üzere FRMF başkanıyla görüşeceğini söyledi. “İşte çok ateşliyiz. Sonuç çıkarmanın bir anlamı yok. Başından beri söylediğim gibi bu yenilginin sorumluluğunu üzerime alıyorum ve sözünü tutan bir adamım. Bu yüzden seçim için mümkün olan en iyi çözümün ne olabileceğini görmek için Federasyon başkanıyla oturacağız, en önemli şey bu. Ben saklanan biri değilim. Milli takım için mümkün olan en iyi çözümü bulmak için başkanla görüşeceğim" dedi teknik direktör Walid.

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *