+90 506 140 14 04  
Fas İşverenlerin hayali büyük

Fas İşverenlerin hayali büyük

CGEM, 2024 PLF için küresel vergi reformu çağrısında bulunuyor İşverenlerin hayali büyük

CGEM vergi ve gümrük komisyonu, yeni 2024 mali yasa tasarısının hükümlerini inceledi ve teklifleriyle öncelikli hedefinin işletmeler için adil bir vergi sistemi kurmak olduğu açıkça görülüyor.

2024 finans yasasının sunumu vesilesiyle işverenler, tasarıyı zenginleştirecek vizyonlarını ve önerilerini internet üzerinden aktarıyorlar. Bu bağlamda Fas İşletmeleri Genel Konfederasyonu Vergilendirme ve Gümrük Komisyonu, 3 Kasım 2023 Cuma günü yeni finans yasa tasarısının özellikle Katma Değer Vergisi (KDV) ile ilgili yeni hükümlerini inceledi. Kurumlar Vergisi (IS), Gelir Vergisi (IR) ve kayıt dışı sektörle mücadele. Basın toplantısı düzenleyen komisyon başkanı Hakim Marrakchi ve başkan yardımcısı Abdelmajid Faiz, 2024-2026 dönemine yayılması gereken ve oranların düşürülmesini içeren KDV reformu için yapılan çalışmalara dikkat çekti. veya kademeli hizalanmaları.

Doğrudan etki

Sayın Marrakchi'ye göre, bu reform aracılığıyla aranan temel ilkeler KDV'nin tarafsızlığı ve kesinti hakkı ile geri ödeme hakkının genelleştirilmesidir. Ayrıca CGEM tarafından, özellikle şirket ve işgücü maliyeti üzerinde doğrudan etkisi olan Yİ düzeyinde başka ayarlamalar talep edildiğini ve şirketlerin insan sermayelerini güçlendirmeleri gerektiğini de eklemek gerekir. Etkinlikte hazır bulunan Maroc Hebdo'ya özellikle şunları söyledi: "Rekabet şokundan söz eden Yeni Kalkınma Modeli raporunda yer alan ilk unsurların uygulamaya konması için gümrük meseleleriyle ilgili hükümler de bekliyoruz." Ülkenin sosyo-ekonomik kalkınması için büyük bir bela oluşturan kayıt dışı sektörle mücadele konusunda Bay Marrakchi, hükümetin PLF-2024'te üstlendiği eylemleri memnuniyetle karşıladı.

Bu sıfatla sorumlu bir kuruluş olarak CGEM'in vergi tabanının genişletilmesi ve iş dünyasında farkındalığın artırılması sürecinde kolaylaştırıcı bir rol oynamaya devam edeceğine dair güvence verdi. Ayrıca Bay Marrakchi, ekonomik büyümeyi yavaşlatan ve işletmeleri zayıflatan ve hem girişimcilik dokusunu, tüketiciyi hem de işçileri korumak için uygun önlemleri gerektiren iki faktör olan enflasyon ve artan faiz oranlarının belirlediği ekonomik bağlamdan bahsetti. Aynı zamanda, 2023 finans kanunundaki büyük ve cesur ilerlemelerden birini, özellikle de neredeyse tüm Fas şirketleri için %20'lik ortak bir IS'nin dört yıl boyunca kademeli olarak oluşturulmasıyla küresel IS oranları reformunu hatırlattı. Ancak top artık parlamentonun sahasında.

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *