+90 506 140 14 04  
Fas, Akdeniz Marinalarında Pazar Payını Artırmak İçin Yeni Stratejiler Peşinde

Fas, Akdeniz Marinalarında Pazar Payını Artırmak İçin Yeni Stratejiler Peşinde

Marinaların çekiciliğini artıracak yeni strateji

Fas'taki marinalar yeni bir konumlandırma arayışında. Fas Turizm Mühendisliği Derneği (SMIT), WB Consulting firmasına bu turist platformlarının çekiciliğini ve performansını artırmaya yönelik bir strateji geliştirme yetkisi verdi. Böylece Fas, yatçılık sektörünün özellikle Kovid sonrası dönemde yaşadığı önemli dinamiklerden yararlanmayı amaçlıyor. SMIT'e göre, liman altyapısının geliştirilmesi için seferber edilen yatırımlara rağmen gezi tekneleri sektörü hâlâ başlangıç ​​aşamasındadır.

Fas'taki marinalar yeni bir dinamiğe hazırlanıyor. Fas Turizm Mühendisliği Derneği, WB Consulting firmasına bu platformların çekiciliğini ve turist performansını artırmayı amaçlayan bir strateji geliştirmesi talimatını verdi. Bu nedenle, WB Consulting uzmanlarının Fas için gezi tekneleri segmentinde ve coğrafi bölgeye (Akdeniz ve Atlantik) göre temel bir referans çerçevesi ve stratejik konumlandırma tanımlaması gerekecektir. Ayrıca ülkedeki 9 marinanın her biri için potansiyel hedef müşterilerin coğrafi bölgeye, özelliklerine ve beklentilerine göre tanımlanmasıyla birlikte konumlandırma senaryolarının önerilmesini de içermektedir.

Benzer şekilde, firmanın limanlar arasındaki hiyerarşileri ve olası sinerjileri vurgulaması ve ana stratejik eksenleri ve marinalarla bağlantılı başlıca turistik, ticari, çevresel ve ekonomik konuları özetlemesi gerekecektir. Ayrıca bir eylem planı da hayata geçirilecek. İkincisi, her marinaya enjekte edilecek konseptler, turistik aktiviteler ve boş zaman aktiviteleri başta olmak üzere turistik ürün teklifini içermelidir. Eylem planı aynı zamanda marinaların sunduğu hizmetleri, özellikle de turistik hizmetleri, fiyat listelerini, altyapıyı ve ürün sunumuna ve pazarlama stratejisine bağlı gelişmeleri içerecektir.

SMIT'e göre yatçılık sektörü, özellikle Kovid sonrası dönemde dünya çapında "önemli ölçüde" bir büyüme yaşıyor. SMIT, "Şu an için bu büyüme esas olarak gerekli altyapıya sahip olan Akdeniz'in kuzey kıyısına fayda sağlıyorsa, Fas turizm destinasyonunda büyük bir gelişme potansiyeli var" diye tahmin ediyor. Yatçılığın gelişmesiyle birlikte, turizm destinasyonu Fas, kar elde etme ve turist teklifini çeşitlendirme fırsatını bulabilir ve böylece marinalar tarafından desteklenen destinasyonları ekonomik olarak geliştirebilir. Kurum, "Ülkenin, liman altyapısı ve gelişmiş ve oldukça modern hizmetlerle, Fas destinasyonunun turizm ekonomisi için zenginliği temsil edebilecek bir eğlence etkinliği var" dedi. Aslında Fas marinaları, uluslararası ölçekte turizm faaliyetini geliştirmek için ayrıcalıklı varlıklara sahiptir. Böylece ülke, sürdürülebilir bölgesel ekonomik kalkınmanın dinamiğinden, ulusal destinasyonların turistik çekiciliğinden ve güçlü deniz bağlantısı sunan uluslararası limanların yakınlığından faydalanacaktır.

Ancak liman altyapısına yapılan yatırımlara rağmen Fas'ta bu sektör henüz başlangıç ​​aşamasındadır. SMIT'e göre, özellikle Akdeniz'deki rakiplerle karşılaştırıldığında bazı eksikliklerin olduğu belirtiliyor. Bu nedenle, Fas'taki marinaların çekiciliğini ve turist performansını artırmaya yönelik çalışma, marinayı destinasyonla bütünleştirmeye yönelik bir strateji tasarlamak ve uygulamak için bir fırsattır. Bu tutku zorunlu olarak bu limanlar düzeyinde tekneciliğin güçlendirilmesine, bu limanların rekabet edebilirliklerinin ve teknecilik müşterileri için çekiciliklerinin arttırılmasına ve eğlence tekliflerinin yanı sıra tüm destinasyonun zenginleştirilmesine dayanmaktadır.

“Bu, özellikle marinaların kentsel dokuya daha iyi fiziksel, işlevsel ve ekonomik entegrasyonu, bu alanların özellikleri ile belirlenen fırsatlar arasında daha iyi bir uyum sağlanması yoluyla, bu marinaları tüm yıl boyunca çekici ve görünür kılmakla ilgilidir. ekonomik, çevresel, sosyal ve turistik açıdan küresel bir proje (hizmetler, mağazalar, turistik teklifler, akış ve rota yönetimi, otopark vb.)", diye öneriyor SMIT.

Turizm sektörüne yönelik yeni yol haritasının bir parçası olarak birçok tematik turizm sektörünün belirlendiğini unutmayın. Böylece, talep edilen turizm ürünlerine karşılık gelen 9 entegre sektör etrafında turizm teklifinin yapılandırılmasına yönelik yeni bir mantık uygulanacaktır. İkincisi arasında, sırasıyla Krallığı amiral gemisi su sporları destinasyonu olarak konumlandırmayı amaçlayan "Okyanus Dalgaları" ve "Plaj ve Güneş" sektörleri, "iç turizm, deniz kenarı" ise iç turizmin gelişimini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. talep doğrultusunda. Bu nedenle marinalarla bağlantılı eğlence ürününün konsolidasyonu bu sektörlerin hedefleri ile tamamen uyumludur.

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *