+90 506 140 14 04  
Fas'ın Filistin davasına olan bağlılığı "Barış Pazarliğa konu olamaz"

Fas'ın Filistin davasına olan bağlılığı "Barış Pazarliğa konu olamaz"

Kudüs Komitesi Başkanı Kral Muhammed VI liderliğindeki Fas Krallığı'nın Filistin sorununa yönelik taahhüdünün "sürekli, somut olduğunu ve aşırı tekliflere veya sloganlara konu olamayacağını" ifade ederek, şunları kaydetti: Çarşamba günü Kahire'de Dışişleri, Afrika İşbirliği ve Yurtdışında Yaşayan Faslılar Bakanı Nasser Bourita.

Arap Birliği Konseyi'nin Dışişleri Bakanları düzeyindeki 161'inci oturumunun çalışmalarının açılışında konuşan Sayın Bourita, “Fas Krallığı, Majesteleri Kral Muhammed VI'nın Talimatı üzerine, insani yardımın hiçbir engel veya kısıtlama olmaksızın ulaştırılmasını garanti altına almak, sivilleri zorla yerinden etmeye yönelik girişimleri reddetmek ve uluslararası hukuk ile uluslararası insancıl hukuka saygı göstermek için acil, küresel ve kalıcı bir ateşkesin zorunlu olduğu konusunda ısrar ediyor.

Kardeş Filistin halkıyla dayanışma çağrısında bulunan bakan, Fas'ın Kudüs Komitesi Başkanı Majesteleri Kral'ın Yüksek Talimatı uyarınca gıda maddeleri ve tıbbi malzemeler de dahil olmak üzere önemli miktarlarda acil insani yardım gönderilmesini sağladığını hatırlattı. Yardım, Kudüs Komitesi'nin idari kolu olan Beyt Mal El Kudüs Acharif Ajansı tarafından, Gazze Şeridi'ndeki gelişmelerin yol açtığı acil tıbbi ve sosyal vakalardan sorumlu ana hastane ve sosyal kuruluşlara ulaştırıldı. Kendisi, bu insani eylemin yanı sıra, delege düzeyindeki Arap Birliği Konseyi'nin Gazze'deki durumla ilgili gelişmeleri izlemek üzere daimi oturumda kaldığını kaydetti.

Bakan, Fas'ın "Majesteleri Kral Muhammed VI'nın talimatı üzerine ve Filistin Devleti'ndeki kardeşlerimiz ile koordineli olarak 11 Ekim 2023'te olağanüstü bir toplantı yapılması için çağrıda bulunduğunu" hatırlattı. Arap Birliği Konseyi'nde bakanlar düzeyinde ateşkes yapılmasının, sivillerin korunmasının, insani yardımın ulaştırılmasına izin verilmesinin ve zorla yerinden edilme girişimlerinin önlenmesinin gerekliliğini vurguladık. "Ortadoğu'da barış ve istikrarın sağlanmasının askeri çözümler veya Filistinlileri yerinden etme planları gerektirdiğini düşünen herkes yanılıyor; çünkü bu yalnızca düşmanca niyetleri, intikamı ve aşırıcılığı şiddetlendirecek ve bölgeyi sonsuz bir anarşi ve şiddet döngüsüne sürükleyecektir." savundu. Kudüs Komitesi Başkanı Majesteleri Kral Muhammed VI (Allah yardımcısı olsun) tarafından defalarca vurgulandığı gibi barışın bölge için stratejik seçenek ve tüm halklar için barışı ve istikrarı garanti altına almanın tek yolu olarak kalacağına dair güvence verdi.

Bakan ayrıca, Arap halklarının özelliklerine saygı göstererek, bu ortaklıkların sunduğu fırsatlardan yararlanmayı mümkün kılan bir Arap stratejik vizyonuna göre, Arap Birliği ile diğer bölgesel gruplar ve büyük güçler arasındaki ortaklıkların yeniden düzenlenmesi çağrısında bulundu. ve ulusal kimlikleri. Yemen, Sudan ve Suriye gibi halen siyasi krizler, savaşlar ve çatışmalar yaşayan birçok Arap ülkesinde hakim olan duruma geri dönen Bay Bourita, Fas'ın Kral Güç ve askeri çözüm mantığından uzak, diyaloğu ve barışçıl girişimleri teşvik ederek bu Devletlerde istikrarın yeniden tesis edildiğini görme umudu.

Arap Birliği Konseyi, Kudüs Komitesi'nin rolünü ve Beyt Mal El Kudüs Ajansı'nın çabalarını memnuniyetle karşılıyor

Çarşamba günü Kahire'de bakanlar düzeyinde toplanan Arap Birliği Konseyi, Majesteleri Kral Muhammed VI başkanlığındaki Kudüs Komitesi'nin rolünün yanı sıra Beyt Mal El Kudüs Acharif Ajansı tarafından yürütülen çabalara övgüde bulundu. altında. Arap Birliği Genel Sekreteri'nin Konseyin 161'inci oturumu öncesinde sunduğu raporda, Fas Krallığı'nın "El-Aksa Fonu" ve "El-İntifada Fonu Kudüs"e yaptığı ilave katkının altı çizildi. 25 milyon dolar.

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *