+90 506 140 14 04  
Hassan Ammor Yenilikçi projelerimiz ABD de büyük başarı elde etti

Hassan Ammor Yenilikçi projelerimiz ABD de büyük başarı elde etti

Hassan Ammor:

“Yenilikçi projelerimiz ABD'de büyük başarı elde etti”

Mohammedia Mühendislik Okulu'nun (EMI) teknolojik inovasyon merkezi yöneticisi Hassan Ammor, bu röportajda kendisinin ve öğrencilerinin özellikle öne çıktığı son uluslararası yarışma "IWA 2023" sırasında sunulan yenilikçi projeler hakkında daha fazla bilgi paylaşıyor.

Faslı öğrencilerin tasarladığı yenilikçi projeleri sunarak “İnovasyon Haftası Amerika (IWA) 2023” yarışmasına katıldınız. Bize bu katılımdan bahsedin.

Geçtiğimiz günlerde Las Vegas ve San Francisco'da altın madalya kazandıktan sonra, 14 ve 28 Ekim 2023 tarihlerinde Boston ve Chicago'da çevrimiçi olarak düzenlenen uluslararası mucitler ve inovasyon yarışması Innovation Week America “IWA 2023”e altı icatla katıldık. Dokuz altın madalya kazanarak Fas'ı bir kez daha onurlandırdık; altısı Boston'da ve üçü Chicago'da. Ve bu nedenle bu yarışmanın Grand Prix'sine aday gösterildik.

Kazanan projeler tıp, iletişim ve telekomünikasyon gibi farklı alanları öne çıkarıyor. Tıp alanı nelerden oluşur?

Meme kanserinin erken teşhisine yönelik Fas tarayıcımız, çalışması ve tasarımı açısından benzersizdir. Üstelik daha ucuz, daha hafif, daha küçük ve sağlığa zararlı değil. Tıp alanlarında büyük başarılar elde edecek. Mikrodalga görüntüleme veya radyofrekans tekniği ile meme kanserinin tespiti için “mikro şerit” teknolojisi kullanılarak akıllı bir anten ağının oluşturulmasından oluşmaktadır. Bu projede geliştirilen sistemler çalışma ve tasarım açısından benzersizdir. Mikrodalga görüntüleme, meme kanserinin erken teşhisi için umut verici yeni bir yöntemdir. Temel fikir, 12 mikroşerit anten kullanılarak tümör ve normal meme dokusu arasındaki dielektrik parametrelerdeki farka dayanmaktadır. Yöntem, meme hacmi içinde dağılan ve yansıyan alınan sinyallerden memenin görüntüsünü yeniden oluşturur.

Peki ya radyo frekansı?

Radyofrekans tekniği için, tümörün konumu, ISM frekans bandında (endüstriyel, bilimsel ve tıbbi bant) kullanımları korunarak ve tatmin edici düzeyde tutularak, 24 adet yönlü mikroşerit anten kullanılarak her açı konumu için iki alıcı anten arasındaki faz farklarından belirlenecektir. adaptasyon, bant genişliği, kazanç ve son olarak radyasyon açıklıkları açısından uluslararası standartların gereklilikleri. Memenin etrafındaki bu anten dizisi, elektromanyetik aydınlatmayı en üst düzeye çıkaracak, bu da test edilen dokuların dielektrik özellikleri arasında ayrım yapılmasına yardımcı olacak ve böylece görüntü yeniden yapılandırma sürecini iyileştirecektir. Bu ölçümler ters problemi çözmek ve aslında memenin dielektrik özelliklerinin 2 boyutlu görüntüsünü yeniden oluşturmak için kullanılabilir.

Peki ya diğer dijital yenilikler?

Farklı sınavlarda dolandırıcılık ve kopya çekme sorununu çözmek için akıllı mikro hücresel anteni kullanıma sunduk. Bu, Fas diplomalarımızı tanıtmak için tasarlandı. Başta 4G ve 5G mobil ağlar olmak üzere telekomünikasyon alanını etkileyen başka yenilikçi projeler de var. Bu kapsamda GSM'in kafa ve gözler üzerindeki elektromanyetik etkisini en aza indirmek için mikroşerit teknolojili iki orijinal anten icat ettik. Ayrıca uydularla düşük maliyetle iletişim kurabilmek için mikroşerit teknolojisini kullanan bir anten ağı oluşturduk. Ve son olarak nadir görülen kalp hastalıklarının yapay zeka kullanılarak erken teşhisine yönelik bir platform oluşturduk.

Bir projenin tasarımı finansman ve özel destek gerektirir. Sizin durumunuzda, genç Faslı becerilerin uluslararası düzeyde parlamasına olanak sağlamak için ne gibi araçlar uygulamaya konuldu?

Teknolojik kaynaklar az, bu projeler çok pahalı mali kaynak ve araçlar gerektiriyor. Deneysel ölçümler yapmak ve projelerimizi doğrulamak için Avrupa merkezleriyle kişisel işbirlikleri yaparak bunları gerçekleştirdik. Genç araştırmacıları üretmeye ve yenilik yapmaya teşvik edecek teknolojik imkanlar ve burslar hayata geçirilmelidir. Bu, Faslıların beyinlerinin ve becerilerinin daha sanayileşmiş ülkelere doğru akışını sınırlayacaktır.

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *