+90 506 140 14 04  
Kazablanka Muhammed V Havaalanı

Kazablanka Muhammed V Havaalanı

İspanyol mühendislik firması Ineco, ONDA tarafından Muhammed V uluslararası havalimanının geliştirme ve modernizasyon planını hazırlamak üzere seçildi.

Fas Ulusal Havalimanları Ofisi (ONDA), Kazablanka Muhammed V Havalimanı'nın havacılık altyapıları ve terminallerine yönelik 2040 ve 2050 ufuklarına yönelik bir geliştirme programının geliştirilmesi için mühendislik ve danışmanlık şirketi Ineco'yu seçti. Şirket, Mevcut sorunların belirlenmesi ve gelecekteki trafiği karşılamak için gereken altyapının boyutu ve tasarımının tanımlanması.

Şirket, "Bu projeyi başlatmak için Ineco başkanı Sergio Vázquez Torrón, Salı günü Ulaştırma ve Lojistik Bakanı Mohamed Abdeljalil'in yanı sıra taşımacılık sektörünün Faslı temsilcileriyle bir toplantı yaptı" dedi.

Vázquez Torrón, bu vesileyle, Fas ve İspanya'nın, özellikle ulaştırma altyapısı alanında ortaklıklarını güçlendirme arzusunun altını çizerek, "böylece, geleneksel olarak Fransız şirketlerinin pazarda çok çoğunlukta olduğu bir ülkede, İspanyol mühendislik ve inşaat şirketleri için umut verici bir yol açıyor" dedi. pazar." Ve ekledi: “Bu projeyle havalimanı planlamacıları olarak liderliğimizi güçlendiriyoruz. İspanya'daki havaalanı ağının dönüştürülmesinde ve ayrıca Kolombiya, Meksika, Yunanistan veya Cape Verde'de master planlarının geliştirilmesinde sağladığımız temel değer, İspanyol mühendisliğini 'hak ettiği yere' konumlandıran bir deneyimi temsil ediyor. .

Kazablanka'daki Muhammed V Havalimanı'nın kalkınma planıyla ilgili olarak Ineco, bunun 2040 yılına kadar yolcu trafiği, bagaj ve uçak hareketleri tahminlerine, havalimanının mevcut kapasitelerinin değerlendirilmesine, havalimanının optimizasyonuna yönelik önlemlere ve ayrıca havalimanının optimizasyonuna yönelik önlemlere dayandığını belirtiyor. Karayolu ve demiryolu bağlantısı açısından mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlara göre gelişim senaryoları.

“Firmamız zaten bu havalimanının genişletilmesi için benzer bir proje yürüterek bu havalimanında deneyime sahip. Ayrıca Ineco, yeni bir hava navigasyon sistemi geliştirmek için Fas hava sahasının incelenmesi, analizi ve yeniden düzenlenmesinden de sorumluydu" diye belirtiyor aynı kaynak.

Bir hatırlatma olarak, ONDA, Temmuz 2023'te, Muhammed V havalimanının havalimanı altyapısı ve terminallerine yönelik plan ve geliştirme programının geliştirilmesi için uluslararası bir istişare başlattı. ONDA'ya göre, bu geliştirme, mevcut havalimanının batısında gerçekleştirilecek. terminaller. Bu, yeni bir pistin ve bağımsız paralel yaklaşmalara izin veren taksi yollarının inşası ve yeni pist ile mevcut dublet arasında terminal tesislerinin ve uçak park alanlarının inşa edilmesiyle başarılmaktadır.

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *