+90 506 140 14 04  
Marakeş: Geceleme Ekim ayı sonunda %61 oranında önemli oranda arttı

Marakeş: Geceleme Ekim ayı sonunda %61 oranında önemli oranda arttı

Marakeş: Geceleme Ekim ayı sonunda %61 oranında önemli oranda arttı

Turizm, El Sanatları ve Sosyal ve Dayanışma Ekonomisi Bakanlığı'nın raporuna göre, Marakeş'teki turist gecelerinde 2022'ye kıyasla %61'lik (ve yalnızca Ekim ayı için %27) önemli bir artış kaydedildi.

Bakanlık, ulusal gazetelerden birinde Marakeş'te turizmle ilgili olarak yayınlanan ve bölgede potansiyel bir krizin yakın olduğunu öne süren bir makalenin 17 Kasım'da yayınlanmasının ardından yaptığı güncellemede, "Marakeş'teki durum benzeri görülmemiş bir coşku yaşıyor" dedi.

Ayrıca, Marakeş'in ana kaynak pazarlarının Ekim ayında büyüme kaydettiğini, özellikle Fransa (+%46), Birleşik Krallık (+%59) ve İspanya'nın (+%56) büyüdüğünü ve bunların toplamında gecelik konaklamaların %45'inden fazlasını oluşturduğunu unutmayın. Marakeş'te.

Gözlemlenen bu gelişmenin, Ekim ayı sonunda gecelik konaklamalarda 2022 yılına kıyasla %72 büyüme kaydeden Amerika pazarı için de geçerli olduğunu belirten bakanlık, bu pazarın Ekim ayında yavaşlamasına rağmen (2022'ye göre +%4) büyümenin devam ettiğini vurguladı. Marakeş'teki toplam gece sayısının yalnızca %3'ünü temsil ediyor ve bu da varış noktası üzerindeki etkisini sınırlıyor.

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *