+90 506 140 14 04  
Mohamed Ben Rashid Al Maktoum Ödülü:

Mohamed Ben Rashid Al Maktoum Ödülü:

Faslı sporcular 6 ödül kazandı

Neredeyse her şeyi aldılar! Fas, altı ödül kazanarak sportif yaratıcılık alanında 12. kez verilen Mohammed Ben Rashid Al Maktoum Ödülü'nün büyük kazananı oldu. Fas, en iyi Arap seçimi unvanından genç Arap sporcu unvanına kadar hemen hemen her şeyi kazandı.

Sonuçları Çarşamba günü Dubai'de açıklanan Mohammed Ben Rashid Al Maktoum Spor Yaratıcılığı Ödülü'nün 2023 yılı Fas sporu açısından verimli geçti. Fas, değer ve kategori sayısı açısından en iyi sporcuları ödüllendiren ve spor çalışmalarında yaratıcılığa adanmış türünün ilk örneği olan bu büyük etkinlikte altı Ödül kazandı.

Milli futbol takımı Yılın Arap Takımı Ödülü'nü kazandı. Atlas Lions'ın Katar 2022 Dünya Kupası'ndaki olağanüstü performansı dikkate alındığında hak edilmiş bir unvan. Milli antrenör Walid Regragui, yılın en iyi Arap teknik direktörü seçildi. Atlas Lions'ı 2022 Dünya Kupası'nda son dörde taşıyarak gerçekten de kendisini tüm dünyaya göstermiş oldu.

Soufiane El Bakkali'ye bir ödül daha

Geçen yıl yılın en iyi Arap sporcusu unvanına layık görülen, geçen yaz Budapeşte'de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Soufiane El Bakkali, Sürdürülebilir Spor Başarı Ödülü'nün sahibi oldu. Muhammed Ben Rashid Al Maktoum Spor Yaratıcılığı Ödülü, dünya boks şampiyonu Khadija Mardi'yi de en iyi Arap atlet olarak onurlandırdı. Mardi, böyle bir başarıya ulaşan ilk Arap ve Afrikalı boksördür. Onun ayrıcalığı fazlasıyla hak edilmiş. Bouchra Karboubi ise Arap Hakem Ödülü'ne layık görüldü.

Ödüllü Faslı kadın tenis oyuncusu Malak El Allami

20 Kasım'da güncellenen ITF Gençler sıralamasında kendisini 67. sıraya taşıyan muhteşem 2023 sezonunun yazarı Faslı tenisçi Malak El Allami, Genç Arap Sporcu Ödülü'ne layık görüldü. Genç sporcunun kariyerini kesinlikle güçlendirecek ve onu daha yükseğe çıkmak için daha fazla çaba göstermeye teşvik edecek bir ödül. Öte yandan FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya Uluslararası Sporcu Kişilik Ödülü verilirken, Asya Olimpiyat Konseyi Başkanı Şeyh Talal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah (Kuveyt), Arap Sporcu Kişiliği Ödülü'ne layık görüldü. Sporcu Kişilik Ödülü Şeyh Ammar bin Humaid Al Nuaimi'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) verildi.

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *