Officine Expo Pharma Afrika Toplantı Köyü Yenilikçiliği 21. yaş gününü kutluyor

Officine Expo Pharma Afrika Toplantı Köyü Yenilikçiliği 21. yaş gününü kutluyor

  • Oktay Fasturizm
    Yazar
  • 02/03/2024
    Tarih seçiniz
  • 0
    Yorumlar

Officine Expo Pharma Afrika Toplantı Köyü Yeniliklerinin 21. baskısı Cuma günü Marakeş'te başladı.

Bu edisyonun "İnsani Eczacılık" başlığı altında düzenlenen açılış oturumuna, sektör profesyonelleri, araştırmacılar ve uzmanlar, yöneticiler, 122'den fazla katılımcının yanı sıra Fas ve birçok yabancı ülkeden farmasötik laboratuvar temsilcilerinden oluşan bir izleyici kitlesinin varlığı damgasını vurdu. .

Menüde yaklaşık elli konferans, çalıştay ve tematik yuvarlak masa toplantısının yer aldığı bu yeni baskı, eczacılık profesyonellerinin sağlık krizlerine yanıt verme ve dayanıklı topluluklar oluşturmadaki kritik rolünü vurgulamayı amaçlıyor.

Bu vesileyle kendisi adına okunan bir konuşmada, Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Khalid Ait Taleb, bu Fuarın, ortak çıkarları ilgilendiren soruların yanı sıra yeni zorluklar ve yeni gelişmeleri tartışmak için kolektif düşünme ve paylaşım çerçevesi olarak önemini vurguladı. Ulusal sağlık sisteminde reform yapılması ve Zorunlu Sağlık Sigortasının (AMO) yaygınlaştırılması çağında serbest eczacıların görevleri.

Ayrıca, Bakanlığının ilaç sektörünün ve özellikle serbest eczanenin geliştirilmesine ve hastaların üzerindeki mali yükü azaltırken ve gerekli ilaçlara adil erişimi sağlarken, sürdürülebilir farmasötik uygulamayı garanti eden bir denge yaratabilecek yeni bir modele doğru dönüşümünü destekleme konusundaki kararlılığını da yineledi. tedaviler.

Bakan, Al Haouz depremi gibi yakın zamanda yaşanan krizlere dikkat çekerek, "Hiç kimse, serbest eczacıların ulusal topraklarda, hatta en uzak bölgelerde bile ön saflarda yer alan sağlık profesyonelleri olarak artan rolünü ve oynadıkları önemli yeri göz ardı edemez" diye hatırlattı. ve Kovid 19 bağlantılı pandemi, eczacıların kriz yönetiminde vazgeçilmez rolünü ve acil müdahale mekanizmalarının güçlendirilmesi için örnek seferberliklerini bir kez daha ortaya koydu. Bay Ait Taleb, "Kaliteli sağlık ürünlerine en iyi maliyetle adil erişim dışında sağlığa erişim konusunu bütünüyle ele alamayız" dedi.

Bakan, ilacın, tıbbi işlemin sonucunda ve doktor-hasta ilişkisinde kilit rol oynayan bir sağlık ürünü olmanın ötesinde, her sağlık sistemi için stratejik bir kaynak olduğunu belirterek, aynı zamanda en objektif sistemlerden birini oluşturduğunu ifade etti. Bakıma erişim temel hakkının hayata geçirilmesi.

Açılış oturumunu gıda takviyeleri üzerine bir yuvarlak masa izledi; çeşitli konuşmacılar bu takviyelerin bağışıklık sistemini güçlendirmedeki rolünü vurgulama fırsatı buldu ve bu tamamlayıcıların kullanımıyla bağlantılı farklı yönlere odaklanıldı.

Bu iki günlük etkinlik, Faslı ve yabancı konuşmacıların ilgili konularını ele alma ve özellikle eczacıyı sağlık sistemindeki önemli bir oyuncu olarak gerçek rolünde yeniden konumlandırmayı amaçlayan konuları inceleme fırsatı sunuyor.

bu yazıya yapılan yorumlar