+90 506 140 14 04  
Yeşil hidrojen: Faslı geliştiricilere 270 milyon avroluk Almanya sübvansiyonu

Yeşil hidrojen: Faslı geliştiricilere 270 milyon avroluk Almanya sübvansiyonu

Yeşil hidrojen: Faslı geliştiricilere 270 milyon avroluk Almanya sübvansiyonu

Toplam 270 milyon avroluk hibeyi harekete geçiren Alman Power-to-X (PtX) Kalkınma Fonu, yeşil hidrojen alanında Faslı geliştiricilere yönelik projeler için bir çağrı başlatıyor. Seçilen endüstriyel projelere 30 milyon Euro'ya kadar geri ödemesiz destek alınabiliyor. Fonlar, iki ila üç başvuru çağrısıyla sekiz ila on proje arasında dağıtılacak ve yatırım 2024'ten 2027'ye kadar uzatılacak. Tekliflerin 1 Mart 2024 öğlene kadar sunulması gerekiyor.

Faslı yeşil hidrojen ve türevleri geliştiricileri, 270 milyon avroluk Alman Power-to-X (PtX) Geliştirme Fonu tarafından sunulan geri ödemesiz hibelere başvurabilirler.

Fon, amonyak, metanol, sentetik yakıtlar ve yenilenebilir elektrikten suyun elektrolizini içeren diğer kimyasallar da dahil olmak üzere hidrojene bağımlı sektörler için gerekli olan 100 milyon Euro'dan fazla değere sahip endüstriyel projeleri hedefliyor. KGAL tarafından yönetilen PtX fonunun başkanı Thomas Engelmann, bir endüstriyel projenin, programın teknik, çevresel ve sosyal kriterlerini karşılaması koşuluyla 30 milyon avroya kadar destek alabileceğini belirtiyor.

Engelmann, finansmanın, yenilenebilir enerji üretiminden dağıtım, elektroliz, sıkıştırma, depolama ve hidrojenin taşınmasına kadar PtX değer zincirinin tüm aşamalarını kapsayabileceğini söylüyor. Fonların iki ila üç başvuru çağrısı üzerinden sekiz ila on proje arasında dağıtılacağını tahmin ediyor. Gönderilen projeler, uygunluk kriterlerine uygunluk açısından PtX fonu tarafından değerlendirilir. Yatırım 2024'ten 2027'ye kadar uzatılacak.

KfW'nin Rabat'taki ofisinin yöneticisi Janne Rajpar, Fas'ın bu sübvansiyonlardan yararlanabilecek kadar olgun projelere sahip olduğuna inanıyor. KfW'den Florian Ziegler, Almanya'nın Fas'ta sadece yeşil hidrojen endüstrisini desteklemekle kalmayıp aynı zamanda beceri transferini ve istihdam yaratmayı da desteklediğini vurguluyor. Avrupa'ya ihracat teşvik edilmektedir ancak finansmanın bir koşulu değildir.

Fas (Güney Afrika, Brezilya, Mısır, Gürcistan, Hindistan ve Kenya) da dahil olmak üzere dünya çapında yedi ülkede, bu fondan sağlanan sübvansiyonlar, endüstriyel projelerin karlılığını ve ek finansman sağlama yeteneklerini artırmayı amaçlıyor. 2023 yılında başlatılan platformu Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı finanse ediyor ve KfW kalkınma bankası tarafından görevlendirilen KGAL Yatırım Yönetimi bunu yönetiyor. Tekliflerin 1 Mart 2024 öğlene kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *