+90 506 140 14 04  
Akhannouch: Afrika kıtası küresel değer zincirlerini entegre etme konusunda iyi donanıma sahip

Akhannouch: Afrika kıtası küresel değer zincirlerini entegre etme konusunda iyi donanıma sahip

Akhannouch: Afrika kıtası küresel değer zincirlerini entegre etme konusunda iyi donanıma sahip

Pazartesi günü Berlin'de Hükümet Başkanı Aziz Akhannouch'un altını çizdiği üzere Fas, Majesteleri Kral Muhammed VI'nın aydınlanmış vizyonu altında son 20 yılda Afrika entegrasyonunu kalkınma vizyonunun merkezine yerleştirdi.

"Fas Kralı'nin son Konuşmasında ifade edilen Kraliyet İradesi, kıtanın Atlantik şeridindeki 23 ülke de dahil olmak üzere Afrika'nın Atlantik kıyısını geliştirmek ve burayı yeni bir büyüme alanı ve "ekonomik entegrasyon ve" kutbu haline getirmektir. "Afrika ile Kompakt" yatırım konulu G20 Zirvesi kapsamında "Afrika'da yatırım ve ekonomik işbirliği" panelinde konuşan Sayın Akhannouch, "Kıtamızın bölgesel ve uluslararası etkisi" dedi.

Hükümet Başkanı, "Afrika kıtası, gerekli bir bölgesel entegrasyonun ötesinde, dengeli ve faydalı ortaklıklar çerçevesinde kararlı ve güvenilir uluslararası ortaklara daha fazla açılmaktan fayda görecektir" dedi.

Bu nedenle, "üyeleri küresel GSYİH'nın büyük bir bölümünü temsil eden G20 başta olmak üzere yabancı yatırımlar ve finansmanın kıtamız için hayati önem taşıdığını" vurguladı.

Ayrıca Sayın Akhannouch, ''Fas Kralı Mohammed VI liderliğinde, iş ortamının iyileştirilmesinin ulusal kamu politikalarının stratejik bir ekseni haline geldiğini'' belirterek, ''çekici bir iş ortamının oluşturulmasının, Ulusal ve uluslararası özel yatırımların güçlendirilmesi.

"Kıtamız Afrika, bugün küresel değer zincirlerini entegre etme ve varlıklarını kalkınma fırsatlarına dönüştürme konusunda iyi donanıma sahip" diye ekledi.

Bu zirve, ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesinin görüşülmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesinin incelenmesi amacıyla ekonomik ve siyasi çevrelerden üst düzey Alman ve Afrikalı temsilcileri bir araya getirdi.


L'Opinion tarafından MAP ile 20 Kasım 2023 Pazartesi yazıldı

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *