Fas-Birleşik Krallık elektrik bağlantısı

Fas-Birleşik Krallık elektrik bağlantısı

Fas-Birleşik Krallık elektrik bağlantısı:

TotalEnergies, Xlinks'e katıldı

Totalenergies Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İngiliz grup Xlinks First Limited'in azınlık hissesini 20 milyon £ karşılığında satın aldığını duyurdu. Turda yatırımcılar Octopus Energy ve Abu Dhabi Ulusal Enerji Şirketi'ne (TAQA) katılıyor.

Xlinks projesinin amacı, Fas'ta güneş ve rüzgar enerjisini büyük depolama pilleriyle birleştirerek, denizaltı kabloları kullanarak Birleşik Krallık'a yeşil elektrik sağlayacak dev bir yenilenebilir proje geliştirmektir. Proje tamamlandığında, Birleşik Krallık'taki 7 milyonun üzerinde eve yetecek kadar güvenilir ve uygun fiyatlı yenilenebilir elektrik sağlayabilecek.

Xlinks CEO'su Simon Morrish, "Avrupa'nın en büyük enerji şirketini, Birleşik Krallık ve Fas ile olan bu ikonik ortaklık aracılığıyla uzun mesafeli enerji alışverişini teşvik etme iddialı vizyonumuzu desteklemek üzere ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. Ve şunu ekledi: “Sermaye katkısının ötesinde, TotalEnergies'in yatırımı bize karşılaştığımız benzersiz zorluklara karşılık gelen değerli teknik uzmanlık sağlayacaktır. Bu operasyon, 2023 yılını kapatmamız açısından büyük bir başarıdır ve 2024 hedeflerimize ulaşmamız için bize daha da büyük bir ivme kazandırmaktadır.”

TotalEnergies Yenilenebilir Enerji Direktörü Vincent Stoquart da aynı hikayeyi anlatıyor: “İddialı olduğu kadar öncü de olan bir şirketin gelişimini desteklemek için Xlinks projesine ve yatırımcılarına katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yenilikçi proje, büyük ve karmaşık entegre enerji projelerinin geliştirilmesindeki bilgi birikimimizden faydalanacak” dedi.

bu yazıya yapılan yorumlar