4 Gün
Marakeş'ten Başlayan Turlar
13 kişiler
Marakeş
Toplam Mesafe: 960 km Her Gün Başlangıç Saati: 07:00
Marakeş çıkışlı 3 günlük Sahra çöl turu ile Zagora ve Merzouga kum tepelerinde deve turu, çöl kampı ve Atlas Dağları keşfi. Özel şoförlü konforlu tur. Ücretsiz iptal.
Sabah erken saatlerde Marakeş’teki otel veya riadınızdan alınarak tur başlıyor. İlk durak, ünlü Tizi n’Tichka Geçidi . Buradan geçerek Atlas Dağları’nın muhteşem manzaraları eşliğinde Ait Ben Haddou Kasbah’ına varıyoruz. Burada yerel bir rehber eşliğinde kısa bir ziyaret yapıp, öğle yemeği için mola veriyoruz.
Tur, Ouarzazate ve Dadès Vadisi üzerinden devam ediyor ve ilk geceyi geleneksel bir auberge (konuk evi) konaklamasıyla Boumalne Dadès’te geçiriyoruz.
Sabah kahvaltısının ardından Merzouga’ya doğru yol alıyoruz. Yol üzerinde Tinghir köyü ve ardından Todra Kanyonu ziyaret ediliyor. Burada yerel doğa ve mimariyi gözlemleme fırsatı buluyorsunuz.
Daha sonra Tinjedad, Touroug ve Erfoud üzerinden Merzouga’ya ulaşıyoruz. Varır varmaz Erg Chebbi Dunes üzerinde deve turuna katılıyorsunuz. Akşam, çölün ortasında kurulan muhteşem bir Bivouac çadırında akşam yemeği ve geleneksel Berberi ateş başı gecesi sizi bekliyor.
Sabah erken saatlerde Erg Chebbi kum tepelerinde güneşin doğuşunu izleyerek kısa bir yürüyüş yapılıyor. Ardından Fès’e doğru yolculuk başlıyor.
Yol üzerinde Errachidia Vadisi’ni ve Ziz Nehri boyunca uzanan palmiye bahçelerini görüyoruz. Midelt’te öğle yemeği molası verildikten sonra Imouzzar ve Ifrane üzerinden Fes’e ulaşılıyor. Tur, otel veya riadınıza bırakılmanızla sona eriyor.
| Tarih | Müsaitlik Durumu | İki Kişilik Oda | Tek Kişi | İlave Yatak | 1. Çocuk | 2. Çocuk |
| Tur için uygun tarih henüz tanımlı değildir. | ||||||