+90 506 140 14 04  
Ulusal futbol nihayet müzesine kavuştu ve perşembe günü Salé'de açıldı

Ulusal futbol nihayet müzesine kavuştu ve perşembe günü Salé'de açıldı

Fas'ın seçkin isimlerinin ve çok sayıda simgesel oyuncunun katılımıyla Ulusal Futbol Müzesi Perşembe günü büyük bir tantanayla açıldı. Bu yeni mücevher, altı ana tema aracılığıyla Fas'taki futbolun önemli aşamalarını ele alıyor.

Ulusal futbol nihayet müzesine kavuştu ve perşembe günü Salé'de açıldı

FRMF'nin Salé'deki yeni genel merkezi Perşembe günü, misyonu ulusal futbol tarihinin izini sürmek ve korumak olan yeni bir yapıya kavuştu. Nitekim Ulusal Futbol Müzesi Perşembe öğleden sonra Hükümet Başkanı Aziz Akhanouch, Fas Kraliyet Futbol Federasyonu Başkanı Fouzi Lekjaa, Gençlik ve İletişim Bakanı Mehdi Bensaid, Milli Eğitim ve İletişim Bakanı Mehdi Bensaid'in huzurunda açıldı. Sport, Chakib Benmoussa, milli antrenör Walid Regragui ve teknik kadro üyeleri.

FRMF ve Ulusal Müze Vakfı (FNM) arasında imzalanan anlaşma sonucunda bu yeni yapı, bu alandaki bilgi birikimi ve deneyimi sayesinde FNM tarafından da yönetilecek. Ulusal Futbol Müzesi, Krallık'taki futbolun temel gerçeklerini ve başarılarının yanı sıra, dünyanın en popüler sporunun Fas'ta geliştirilmesine katılan çeşitli aktörlerin izini sürmeyi kendisine misyon edinmiştir. Bunu yapmak için altı tema benimsendi: Sporun Üç Kralının vizyonu, Fas, öncüler ülkesi, mükemmellik ülkesi, şöhretler salonu, misafirperver ülke ve tutku ülkesi.

Ulusal seçimin birçok eski yıldızı ve yıldızı da bu tarihi açılış törenine katılmak için seyahate çıktı: Salaheddine Bassir, Badou Ezaki, Marouane Chamakh, Noureddine Naybet, Baba olarak bilinen Ahmed Makrouh ve Achraf Hakimi.

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *