Kesin Hareketli en Ucuz Fas Turu

Kesin Hareketli en Ucuz Fas Turu

1. Gün: İstanbul - Marrakech

Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminali FASTURIZM kontuarı önünde siz değerli misafirlerimiz ile saat 11.05`da buluşma Türk havayollularına ait sefer ile saat 15.30`te Marrakech’e hareket. Menara Havalimanına varışımıza istinaden. Türk rehberimiz tarafınca karşılama ve Kızıl şehir Marrakech hotelimize hareket, serbest akşam yemeği ve geceleme otelimizdedir.

2. Gün: Marrakech

Arzu eden misafirlerimiz için rehberiniz tarafından extra olarak düzenlenecek Marakeş şehir turu (50 €), anıtsal Koutoubia Camii, Fas işi mozaik ve ahşap süslemelerle bezeli Bahia Sarayı ve zeytin ağaçlarıyla çevrili Menara Bahçeleri görülecek yerler arasındadır. Alınacak öğle yemeğinin ardından (opsiyonlu). geleneksel dev bir labirenti andıran Marakeş çarşısının tüm geleneksel köşelerini keşfedeceksiniz. Bu gezi esnasında kumaşçılar, demirciler, deri dabakhaneleri, ahşap ustaları gibi ülkede mevcut nice el sanatlarının tüm örnekleri ile karşılaşacaksınız. Günümüz, Afrika`daki en hareketli şehir meydanı Jamaa El Fna Meydanı ile sonlanacak. Gerçek bir "mucizeler avlusu" diye adlandırabileceğimiz bu meydan UNESCO Milli Miraslar listesinde mevcut ender meydanlardan birisidir. Meddahlar, yılan oynatacıları, dövmeciler, Hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen Jamaa El Fna için kısaca "açık hava tiyatrosu" diyebiliriz. Geceleme Marakeş`deki otelimizde. (Akşam Fas`a özgü folklorik danslarla yemekli Chez Ali Show`u izleme imkânı 65 Euro)

3. Gün: Marrakech - Essaouira - Marrakech

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için rehberiniz tarafından ekstra tur olarak düzenlenecek (65 €) olan günü birlik tura katılma imkanı.Bu turumuzda Atlas Okyanusu kıyısında yer alan bu küçük balıkçı şehri Fas’ın en romantik mekanıdır. Bizlere birazda eski Bodrumu hatırlatan Essaouira Orson Welles gibi birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştur. Eski bir Portekiz limanı olan şehir Arap hâkimiyeti sırasında kale ve tarihi limanını koruduğu gibi Hıristiyan Portekizliler ve Musevi nüfusa katılan Müslümanlarla tam bir kozmopolit yapıya bürünmüştür. Birbirini dik açılarla kesen sokak ve caddelerden oluşan medinası donem şehirciliği için bir örnektir. Kilometrelerce uzunluktaki kum plaj her sene uluslararası dalga sorfü yarışmalarına ev sahipliği yapar. Yol boyu doğal güzellikleri izleyerek ulaşacağımız şehirde kale, Medina, çarşı, liman gibi onemli ve değişik alanları ziyaret edecek öğle yemeği ve alış verişler için limanda serbest zaman ve Marrakech`e dönüş, serbest akşam yemeği ve geceleme otelimizdedir.

4. Gün: Marrakech - İstanbul

Sabah kahvaltısını otelde aldıktan sonra Marrakech Menara havalimanına transfer, bilet işlemleri sonrası pasaport kontrolünden geçiş ve uçağa biniş. Saat 00.00`da Istanbul’a uçuş. 4h30 saatlik uçuş sonrası 00.00`da İstanbul`a varış ve turumuzun sonu.

 

Fiyata dahil olan hizmetler :

·  THY ile İstanbul / Marakeş / İstanbul gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti ve vergileri

·  3 Gece 4 Gün, 4* Otellerde iki kişilik odada kişi başı konaklama,

·  Alan / Hotel / Alan transferleri

·  Açık Büfe Sabah Kahvaltıları,

·  Türkçe Rehberlik hizmeti,

·  Programda adı geçen müze ve ören yeri giriş ücretleri,

·  Otel ve Restoranlardaki Bahşişler,

·  Tüm yerel vergiler

·  Zorunlu Seyahat Sigortası.

 

Fiyata dahil olmayan hizmetler :

· Öğle ve akşam yemekleri,

· Yurt Dışı Çıkış Harcı,

· Ücrete dahil olduğu açıkça belirtilmemiş her türlü hizmet ücrete dahil değildir.

bu yazıya yapılan yorumlar