+90 506 140 14 04  
Sahra: ABD nin tutumu değişmedi (Dışişleri Bakanlığı)

Sahra: ABD nin tutumu değişmedi (Dışişleri Bakanlığı)

Sahra: ABD'nin tutumu değişmedi (Dışişleri Bakanlığı)

Amerika Birleşik Devletleri Pazartesi günü Fas Sahra sorununa ilişkin sabit pozisyonunu yineleyerek Fas özerklik planına verdiği desteğin "ciddi, inandırıcı ve gerçekçi" olduğunu teyit etti.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, ABD'nin Sahra'daki yapay çatışmaya son vermek için "Sahra'daki özerklik planını ciddi, inandırıcı ve gerçekçi olarak değerlendirmeye devam ettiğini" belirtti.

Sözcü, "BM Genel Sekreteri'nin kişisel elçisini, bu bölgesel anlaşmazlığa daha fazla gecikmeden kalıcı bir çözüm bulmak amacıyla Sahra'da BM liderliğindeki siyasi süreci yoğunlaştırırken tamamen destekliyoruz" diye ekledi. Washington'da brifing.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün açıklaması, 2020 yılında bu uluslararası güç ve BM Güvenlik Konseyi'nin etkili üyesi tarafından Fas topraklarının tamamının tam ve eksiksiz egemenliğinin tarihi olarak tanınmasını destekleyen ABD'nin değişmez konumunu doğrulamaktadır. Güney illeri dahil.

Ayrıca ABD'nin Cezayir Büyükelçisi Elizabeth Moore Aubin'in yakın zamanda Tindouf'a yaptığı ziyaret hakkında sorulan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, bunun çok çeşitli uluslararası bağışçıları bir araya getiren BM tarafından organize edilen bir ziyaretin parçası olduğunu belirtti. ABD'nin dünya çapında insani çabalara en büyük katkıyı sağlayan ülke olduğunu hatırlatıyor.

Amerikalı yetkili, bu gezi sırasında "Polisario ile ikili bir görüşmenin bulunmadığına" güvence verdi.

Bu açık ve net açıklama, Amerikan büyükelçisi ile ayrılıkçı örgütün liderleri arasında görüşüldüğü iddialarını haber yapan bazı medya kuruluşlarının pazarladığı iddialarla çelişiyor.


L'Opinion tarafından MAP ile 20 Kasım 2023 Pazartesi yazıldı

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *