+90 506 140 14 04  
Yeni Yeşil Nesil dijital tarımsal stratejileri Rabat'ta düzenlendi

Yeni Yeşil Nesil dijital tarımsal stratejileri Rabat'ta düzenlendi

Yeşil Kuşak: uzmanlar tarımsal-dijital gelişimin yollarını araştırıyor

14 Şubat 2024 Çarşamba günü Rabat'ta düzenlenen “Yeşil Nesil” stratejisinin uygulanması kapsamında yapılan toplantıda Fas'ta tarımsal dijitalin geliştirilmesine yönelik bir dizi öneri hazırlandı.

Tarım, Denizcilik, Balıkçılık, Kırsal Kalkınma ve Su ve Ormanlar Bakanlığı'na bağlı Tarım, Ormancılık ve Kuraklık Gözlemevi Dijital Kutbu, Fas Teknopark Yönetim Şirketi, FAO ve Dünya Bankası ortaklığında "" teması etrafında ulusal bir toplantı düzenledi. Fas'ta tarımsal dijital kalkınma: Yeşil Nesil Stratejisinin fırsatlarına ve önceliklerine yanıt vermeye yönelik kılavuz”.

Etkinliğe, ulusal ve uluslararası uzmanlar, uluslararası kuruluşların temsilcileri, tarım sektöründen profesyoneller, Fas'ta tarımsal dijital ekosistemin geliştirilmesinde ve tarımın dijital dönüşümü alanında kilit aktörlerin yanı sıra, Fas'tan yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Tarım Bakanlığı.

Çeşitli sunumlar ve müdahaleler, dünya çapında gıda sistemlerini dönüştürmede bir kaldıraç olarak dijital ekosistemin önemi konusunda daha derinlemesine düşünme ve deneyim alışverişine olanak sağladı. Tarımda start-up ekosistemlerinin uluslararası ölçekte ve Fas'ta geliştirilmesine ilişkin deneyimlerin incelenmesini (Kılavuz kitap) ve AgriTech'teki uluslararası işlemlerin bir taslağını sunmayı mümkün kıldılar. Fas'ta tarımsal dijital girişimlerin yaratılmasını teşvik etmede hızlandırıcıların ve kuluçka merkezlerinin rolüne odaklandılar. Tarım Bakanlığı ve GCAM'dan konuşmacılar, Fas'ta tarımsal e-hizmetlerin geliştirilmesi için GCAM'ın kamu mali teşviklerini ve mali tekliflerini sundular. Tartışmalarda ayrıca Fas'taki gençler arasında dijital girişimciliğin geliştirilmesine yönelik beklentiler üzerinde de duruldu.

Toplantının sonunda katılımcılar önerilerde bulundu. Stratejik düzeyde bu, öncelikli olarak küçük ve orta ölçekli çiftliklerin yararına analog tarımsal e-hizmetlerin teşvik edilmesini ve dijital dönüşüm değer zinciri boyunca tarımsal dijital kapasitelerin ve bilgilerin güçlendirilmesini içerir. Operasyonel düzeyde, ekosistemin tüm bileşenlerini kapsayan kamu ve özel ortaklar arasında ortak eylemlerin benimsenmesini ve oluşturulmasını içerir: araştırma-sanayi-meslekler arası-finans ve görünürdeki öncelikli konular etrafında teknoloji destekçileri. uyarlanmış, çekici ve uygun maliyetli çözümler uygulamak. ve tüm Faslı çiftçilerden oluşan topluluğa yönelik hizmetler.

bu yazıya yapılan yorumlar

İnceleme bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *